OUR OWN STORIES
Broken Heart
Feb 14, 2013 | 12:04 AM | 0 Moments
Im sorry .. I know its all my fault ..
masing masing ego dan saye buat keputusan yang terburu buru dan akhirnye .......

I . M . Y . S . D . M

I cant forget you !

im so sorry .. =(
Balik Bercuti Dari PLKN !
Feb 9, 2013 | 2:28 AM | 0 Moments
Hoho ! Akhirnye ..  kami wira dan wirawati negara .. bercuti selame 7 hari ..
saye nie .. dari KEM PLKN ARENA RESORT , KG LEBAK SEBERANG , TEMERLOH , PAHANG !

okay .. first .. kitorang dapat cuti sampai 12 Feb je .. then .. orang atasan expand cuti kitorang sampai 14 Feb ! SYOK !

Cerite serba sedikit tentang Rutin di PLKN !

mcm biase la .. First first dtg .. tak kenal sesape enn .. so .. senyap je .. lgipon .. mmg kurang aktiviti .  asyik tido je memanjang .. memang bosan .. tapi .. tak lame ..
lepas tu  BERMULA la aktiviti kami ..

pagi pagi 6:30 .. da terpacak kat padang kawad .. sebabnye ade PT pagi .. then .. ade kelas .. kekadang petang ade gak ... tengok time la ..
yang pasal kelas ni la yang nak di cerite kan ..
masok kelas .. mcm tak best .. untuk hari yang pertame  la .. and then .. bile masing masing da kenal .. mmg la .. tersangat la sayang ngan dak dak kelas PETROSAINS ! Dengan cikgu AYU DAN FADZIL .. dorang mmg best la !
lpas tu .. kawad .. setiap minggu sekali .. tapi kdg kdg tu tak de kawad gak .. ianye berdasarkan jadual la kan .. habis muke rentung kene bakar ngan sinaran matahari ... woah ! daripade putih melepak .. teros hitam ! haha ! mcm bukan org da .. termasok la saye .. GELAP muke ku .. haha ! tapi tak kisah mane pon ..
lpas tu petang ade riadah .. tapi setiap khamis kitorang ade mentor mentee ..
mentor saye adelah .. CIKGU SHAHRUL NIZAM BIN MOHD ADAM .. Antare cikgu yang supporting dekat kem saye ..
Time malam .. ade row-call .. kadang2 lame .. kadang2 sekejap .. Depend on cikgu yang bertugas pade malam tu .. okay .. then tamat .. cm biase dekat asrama .. 11:30 malam .. LIGHTS OFF ! except kepade sesiape yang akan berjage dan bertugas pada waktu malam ..
yang best nye bile dapat tugas waktu mlm nie .. esok pagi tak yah gi PT pagi .. haha !

oh ye .. lupe nak cerite .. name Tuan Komandan saye Mejar Hasrizan bin Hassan TUDM .. ramai yang kate muke tuan ala ala Aaron Aziz .. hehe ! dan saye .. dari dorm 6 .. no indeks P6K17 .. dari kumpulan MIG ..
currently kelas PASAR SENI ..

PLKN ni .. bg saye .. mmg menyeronokkan .. banyak faktor la .. salah satunye .. dapat timba pengalaman baru .. itu paling best .. mungking sebelum ni kite tak pernah lalui then bile masuk PLKN ni .. kite dapata pengalaman dan pengetahuan yang baru .. WALAUPUN .. ianye sikit .. at least .. ade kebaikannye kite masuk ke PLKN kan .. THINK POSITIVE !


time dekat Tasik Chatin (Khidmat Komuniti)


dekat DM (sebelum ke Tasik Chatin)



New Year and ... PLKN ??
Jan 3, 2013 | 8:45 PM | 0 Moments
okay , first thing is .. HAPPY NEW YEAR ! HOHO ! walaupon agak terlambat .. Sebelum ni  duduk dekat kampung susah sikit nak update ..

31 Disember 2012 - ade PROM night dgn budak budak sekolah Ideal Height .. tapi saye rase .. event tu tak berape sesuai untuk saye .. =)
well , da lepas .. tapi , tapi .. dapat hadiah cabutan bertuah ! lepastu makanan favourite ade ! Seronok la jugak !

Sekarang pon da 3 JANUARI 2013  ..
esok .. kene melapor diri dekat STADIUM MPS ..waaaaa ! Mase berlalu dengan cepat ..
Tak nak pergi .. tapi kene pergi .. WAJIB ! kalau tak kene denda .. (-o-)
kene la prepare kan .. dapat kat PAHANG .. sorang sorang pulak tu .. huuuu ! =(

Semalam , 2 Januari 2013 ..
budak budak masok sekolah .. waaaaaa ! rindu sekolah laa .. saye nak sekolah ! huu ! zaman sekolah , zaman yang paling best !
Lepas habis sekolah .. bosan .. jadi penganggur terhormat laaa .. Then , akan datang .. cabaran demi cabaran akan datang dan menguji kekuatan iman dan mental ..
persoalannye .. ?
dapat kah kite tempuhi nye ?
dapat kah kite mengelak daripada terlibat dengan gejale sosial yang kian berleluase ?
Itu semua adalah berdasarkan kekuatan iman dan mental kite untuk meneruskan kehidupan yang lebih baek

Tak lupe jugak dengan ILMU yang sebaik baiknye kite amal kan ..
Menuntut ILMU itu biarlah sampai ke negeri CHINA .. (cewah ! bajet je ) (^_^)

Kepade sahabat sahabat ku ..
yang dapat PLKN tu .. GOODLUCK ! jage diri ..
yang dapat sambung belajar (foundation) .. GOODLUCK ! bertuahnye dapat rase dulu belaja kat U ..

Yosh !
Semangat ke  PLKN ! ;P
Hari ini .... ~
Dec 16, 2012 | 12:22 AM | 0 Moments

Hari ni hari yang ke 5 saye stay kat kampung .. Sepanjang 5 hari ni ...Gaaaah ! Menyeksekan ade .. Happy sikit jea .. Tak byk pon .. Tapi .. Hari ni mungkin menggembirekan sikit .. Sebbnye .. Waktu petang .. Saye berborak borak dgn mak dan adek adek saye .. Da lme kami tak berborak sesame .. Soo .. Byk laa bercerite tadi .. Teringat kenangan lme .. Selalu kene rotan sbb nakal sgt .. Hoho ! Lepas tu .. Kami sume adek beradik tlg mak wat kuih koci .. Buat kuih sambil berceloteh .. Waaaaa ... Best ! Then .. Mintak resepi pai ayam dari Nina .. Saye ni tetibe teringin pulak .. Hoho ! Tak boleh nk buat ape la kan ... Bkn maen byk lgi brg kene beli nnti .. Huu .. ~
Tapi takpe asal perot berisi .. Haha ! Ok .. Sekian sahaje celoteh saye ..
Daaa .. ~


Older Post
Welcome To My Blog

Pixiv Id 2743721"

Hello ! Welcome to my land . I am FARAH FAUZI . I do not try to be better than anyone else . I only try to be better than myself . Got it ?

NAVIGATIONS
AboutLinkiesEntries


Thank You


Skin Made By : Nur Najwa Nazry
Header : Photoshop CS4
Owner Blog : Farah Fauzi